A digitalis jatekipar szereploi osszefogtak es elinditottak a #PlayApartTogether elnevezesu kampanyt

–(BUSINESS WIRE)–Zynga (NASDAQ:ZNGA):

MIT:

A jelentos befolyassal rendelkezo globalis jatekipar szereploi ma megallapodtak, hogy terjeszteni fogjak az Egeszsegugyi Vilagszervezet (WHO) COVID-19-re vonatkozo legfontosabb uzeneteit, igy segitve a COVID-19 virus okozta jarvany ternyeresenek lelassitasat. Ezeknek az uzeneteknek a terjesztese celjabol a digitalis jatekipar interaktiv szorakoztato szegmensenek 18 vezeto cege elinditotta a #PlayApartTogether elnevezesu kezdemenyezest, amely felhasznaloik hatalmas halozatanak tagjait arra buzditja, hogy kovessek a WHO egeszsegugyi iranymutatasait-ideertve a fizikai tavolsagtartasra es kezhigieniara, a nyilvanos helyen valo kohogesre/tusszentesre es maszkviselesre vonatkozo utmutatasokat, valamint egyeb olyan hatasos megelozo lepeseket, amelyekkel az emberek harcolhatnak a COVID-19 virus terjedese ellen.

A vilag legnepszerubb jatekai kozul jo nehany kulonleges esemenyeket, exkluziv epizodokat, tevekenysegeket, jutalmakat es inspiraciot kinal majd a #PlayApartTogether kampany kereteben, amelyekkel arra buzditja a felhasznalokat, hogy sajat, csaladjuk es kozosseguk tagjai egeszsegenek megorzese erdekeben alkalmazzak a COVID-19 jarvany elleni harcban a legjobb gyakorlatnak szamito elovigyazatossagi modszereket. A COVID-19 virus elleni egyeni vedekezesre vonatkozo uzeneteknek a jatekokba valo beepitesevel az agazat azt uzeni a vilagnak, hogy “nem szamit, hogy hol vagy, nem szamit, hogy milyen jatekot jatszol, Te is kiveheted a reszed a jarvany elleni kuzdelembol.” A programhoz a kovetkezo vallalatok csatlakoztak:

Activision Blizzard

Kabam Snap Games

Amazon Appstore

Maysalward Twitch

Big Fish Games

Playtika

Unity

Dirtybit

Pocket Gems Wooga

Glu Mobile

Riot Games

YouTube Gaming

Jam City

SciPlay

Zynga

A folyamatosan frissitett informaciok es a reszletes tajekoztatas a kozossegi oldalakon a #PlayApartTogether hashtag kovetese reven erheto el.

Idezetek a jatekipar #PlayApartTogether kampanyaban reszt vevo vallalatoktol:

Activision Blizzard – Bobby Kotick, vezerigazgato

“Soha nem volt ennyire fontos, mint ma annak a lehetove tetele, hogy az emberek biztonsagos modon fenntarthassak tarsadalmi kapcsolataikat. A jatekok erre tokeletes megoldaskent kinalkoznak, mert oromteli modon kapcsoljak ossze az embereket, hatarozott celt es kellemes idotoltest kinalva szamukra. Buszkek vagyunk, hogy reszesei lehetunk egy ilyen ertekes es szukseges kezdemenyezesnek.”

Big Fish Games – Jeff Karp, ugyvezeto igazgato es elnok

“Talan soha nem volt annyira nagy szukseg arra, mint most, hogy az emberek osszefogjanak es szolidaritast vallalva egymassal kozosen probaljanak legyozni egy olyan kihivast, mint amellyel ma a COVID-19 szembesit minket. Remeljuk, hogy az Egeszsegugyi Vilagszervezet szakmai iranyitasaval, a jatekkiadok globalis kozossegenek tagjaival valo egyuttmukodes kereteben jatekosok millioihoz el tudjuk juttatni a #PlayApartTogether kampanyba tartozo jatekok reven a WHO iranymutatasait. Az olyan jatekokon keresztul, mint a Cooking Craze, a Gummy Drop, a Decurse es a Fairway Solitaire, megoszthatjuk az Egeszsegugyi Vilagszervezet biztonsagra vonatkozo fontos uzeneteit, es ugyanakkor ereztethetjuk kozossegunk tagjaival, hogy nincsenek egyedul. Ugyan fizikailag tavol vagyunk egymastol, mi erofesziteseinkkel igyekszunk tamogatni oket, es veluk egyutt nezunk szembe ezzel a mindannyiunkat erinto kihivassal.”

Dirtybit – Anette Staloy, a Business and Marketing egyseg elnokhelyettese

“Kuldetesunknek tekintjuk, hogy lehetove tegyuk az emberek szamara emlekezetes pillanatok kozos megeleset, es ennek megfeleloen mindig is arra osszpontositottuk erofesziteseinket, hogy kozossegi jatekelmenyeket biztositsunk felhasznaloinknak. Jatekosaink szerte a vilagon szivmelengeto torteneteket osztanak meg arrol, milyen sokat jelent szamukra, hogy Fun Run jatekainkon keresztul kapcsolatba lephetnek es kapcsolatban maradhatnak barataikkal es csaladjukkal. Nagyra ertekeljuk a lehetoseget, hogy csatlakozhatunk a #PlayApartTogether kezdemenyezeshez, es segithetunk arra buzditani az embereket, hogy kovessek a WHO es a helyi egeszsegugyi hatosagok iranymutatasait.”

Glu Mobile – Nick Earl, elnok-vezerigazgato

“A jatekok nem csak arra alkalmasak, hogy szorakoztassak az embereket, hanem arra is lehetoseget kinalnak, hogy nehez idokben osszehozzak oket. Buszken fogunk ossze a jatekipar tobbi szereplojevel, hogy tamogassuk az Egeszsegugyi Vilagszervezetet, arra batoritva jatekosaink globalis kozossegeit, hogy a #PlayApartTogether kampany kereteben jatsszanak egyutt a vilag tavoli reszein valo jatekostarsaikkal es mindnyajan vegyek ki reszuket a jarvany elleni harcbol. A Glu portfoliojaba tartozo tobb jatekban is aktivan arra buzditjuk a jatekosokat, hogy kovessek a WHO es a helyi egeszsegugyi hatosagok iranymutatasait csaladjuk es kozosseguk egeszsege es biztonsaga erdekeben.”

Jam City – Chris DeWolfe, tarsalapito es vezerigazgato

“A Jam City tudataban van annak, hogy ezekben a veszterhes idokben sokan fordulnak a jatekok fele, amelyek nemileg enyhitik a stresszt es egy kis oromot adnak. Tobb tizmillio jatekossal rendelkezo jatekfejleszto es -forgalmazo cegkent mindenkit arra kerunk, hogy a #PlayApartTogether kampany kereteben vegyek ki reszuket a jarvany felfutasi gorbejenek ellapositasabol es a COVID-19 jarvany megallitasabol.”

Kabam – Tim Fields, vezerigazgato

“A Kabam celja a vilag lakosainak szorakoztatasa. Es nehez idokben a szorakoztato agazat kepviseloi kiemelkedo szerepet jatszhatnak. A Kabam elkotelezetten tamogatja a #PlayTogetherApart kezdemenyezest, azt vallva, hogy az Egeszsegugyi Vilagszervezet bolcs tanacsainak kovetesevel csokkenthetjuk az egeszsegugyi dolgozokra nehezedo terheket es eleteket menthetunk. A mai helyzet jo alkalmat kinal arra, hogy elovegyuk regi kedvenc mobiljatekainkat, es megismerkedjunk az idokozben bevezetett uj funkcioikkal vagy kiprobaljunk uj jatekokat. Barki hos lehet jatekostarsai koreben, ha egyeni cselekvessel igyekszik tenni valamit a virus terjedese ellen: peldaul azt, hogy fizikalisan tavol marad barataitol, de egyutt jatszva veluk enyhiti az elszigeteltseg gyotrelmeit.”

Maysalward – Nour Khrais, alapito es vezerigazgato

“Mindannyiunknak meg kell tennunk azt, amit egyenileg lehetseges annak erdekeben, hogy lekuzdjuk ezt a jarvanyt es visszaszoritsuk a virus terjedeset. Azzal, hogy otthon maradunk, megovhatjuk mind sajat magunkat, mind a tarsadalmat a jarvany okozta veszelyektol. A Maysalwardnal mindannyian elkotelezettek vagyunk a jarvany elleni kuzdelem irant, es ezert orommel csatlakozunk a #PlayApartTogether kampanyhoz, hogy sajat modszereinkkel harcolva jaruljunk hozza a virus legyozesehez: e celbol uj jatekokat adunk ki es bovitjuk az altalunk kinalt online jateklehetosegeket. Maradjatok otthon, maradjatok biztonsagban!”

Playtika – Robert Antokol, vezerigazgato

“A Playtikanal hiszunk abban, hogy a jatek az elet szerves resze, meg a legnehezebb idokben is. Buszkek vagyunk arra, hogy tovabbithatjuk az Egeszsegugyi Vilagszervezet uzeneteit, csatlakozhatunk a jatekipar vezeto cegeinek ehhez az osszefogasahoz es tamogathatjuk a #PlayApartTogether kampanyt. Ennek a COVID-19 okozta vilagjarvany elleni fellepesnek a reszesekent a Playtika teljes mertekben elkotelezett az irant, hogy vilagszerte segitsen az emberek kozti kapcsolatok fenntartasaban es az emberek biztonsaganak noveleseben.”

Pocket Gems – Ben Liu, vezerigazgato

“A jatekok kepesek arra, hogy mikozben szorakoztatnak, a kapcsolatletesitest is elosegitik. Ezekben a jelentos kihivasokkal jaro idokben a Pocket Gems a tobbi fejleszto ceggel osszefogva tamogatja a #PlayApartTogether kampanyt a WHO legfontosabb uzeneteinek minel tobb emberhez valo eljuttatasa celjabol. Remeljuk, hogy a jatekosok elvezik az olyan jatekainkhoz ujonnan hozzaadott tartalmakat es bonuszokat, mint peldaul az Episode es a War Dragons, es ugyanakkor a jatekokon keresztul is eljutnak hozzajuk az Egeszsegugyi Vilagszervezet fontos iranymutatasai.”

Riot Games – Nicolo Laurent, vezerigazgato

” A fizikai tavolsagtartasnak nem feltetlenul kell tarsadalmi elszigeteltseggel jarnia! A jarvany felfutasi gorbejenek ellapositasa erdekeben tartsunk tavolsagot egymastol – illetve tegyuk meg az egyeb szukseges egeszsegugyi lepeseket, mind peldaul a gyakori, fertotlenito kezmosas -, es ugyanakkor vegyunk reszt a #PlayApartTogether kampanyban, amely segit minket, hogy a valsaghelyzetben is megorizzuk jo kedelyunket. A Riot Games jatekosai szamara a jatekok nem pusztan szorakozast jelentenek, hanem hasznos hobbit es celokat is. Ezert most a jatekosok milliardjai szerte a vilagon az online jatekokkal valo jatek soran celul tuzhetik ki eletek megmenteset, es a jatekok segitik oket e cel elereseben. Nyerjuk meg ezt a hosi csatat a COVID-19 ellen egyutt!”

SciPlay – Josh Wilson, vezerigazgato

“Minket a SciPlaynel az visz elore, hogy a jatekaink oromet adnak a globalis jatekoskozossegnek. A mostani, hatalmas kihivast jelento idokben mindannyiunknak ossze kell fognunk, hogy harcoljunk a virus ellen es lelapositsuk a jarvany terjedesi gorbejet. Cegunk egyik kulcsfontossagu erteke az egyutt valo jatek (#playTOGETHER), amely minden, a jatekosaink igenyeinek kielegiteset celzo lepesunk alapjat adja. Megtiszteltetes szamunkra, hogy cegunknek ezt az alapveto erteket tovabb epitve reszt vehetunk a #PlayApartTogether kezdemenyezesben, amelynek sikereben feltetlenul hiszunk, es amely reven segithetunk meg nagyobb hangsulyt adni az Egeszsegugyi Vilagszervezet eletmento uzeneteinek. Ugyhogy hajra, a #PlayApartTogether kampany soran jatsszunk kulon, de megis egyutt, annak erdekeben, hogy megorizzuk mind mentalis, mind testi egeszsegunket!”

Snap – Will Wu, a Snap Games vezetoje

“Nagyon fontos, hogy a fiatalok komolyan vegyek a karantent, hiszen kulcsfontossagu szerepet jatszanak a jarvany terjedesenek megallitasaban. A Snap Games mindig is platformkent szolgalt a Snapchatet hasznalok szamara a kapcsolatletesitesre, kapcsolattartasra es a barataikkal valo kozos jatekra, meg akkor is, ha egymastol tavol voltak, igy szamunkra termeszetes, hogy tamogatjuk a #PlayApartTogether kezdemenyezest. Elkotelezetten vagyunk azirant, hogy elerjuk, hogy a Snapchat felhasznalok ne hagyjak el otthonunkat, es ennek erdekeben uj jatekokat es uj kreativ eszkozoket kinalunk szamukra, amelyekkel igyekszunk felhivni felhasznaloi kozossegunk figyelmet a jarvany elleni egyeni vedekezes es igy sajat egeszseguk, valamint szeretteik es a nagykozonseg egeszsege megorzesenek fontossagara.”

Twitch – Michael Aragon, a Content egyseg rangidos elnokhelyettese

“A jatekok igen fontos szerepet jatszanak abban, hogy a Twitch kozossegebe tartozok nap mint nap kapcsolatba lepnek egymassal. A #PlayApartTogether kezdemenyezes azt tudatositja, hogy rendkivul fontos a tarsas erintkezesek felfuggesztese, ugyanakkor azonban tovabbra is elvezettel jatszhatjuk kedvelt online jatekainkat, es rajtuk keresztul online kapcsolatban maradhatunk tarsainkkal. Orommel tovabbitjuk a kampanyban reszt vevo tobbi vallalattal egyutt a WHO kulcsfontossagu uzeneteit, es tovabbra is azon dolgozunk, hogy biztositsunk egy olyan platformot, ahol az emberek osszejohetnek, egyutt jatszhatnak es kozossegeket hozhatnak letre.”

Unity Technologies – John Riccitiello, vezerigazgato

“A Unity-nel hiszunk abban, hogy a jatekfejlesztok es a jatekosok szamanak novekedese hozzajarul ahhoz, hogy a vilag egy jobb hellye valjon. Fuggetlenul attol, hogy az interneten keresztul a barataiddal egyutt a kedvenc jatekodat jatszod-e, vagy epp azt tanulod, hogyan hozd letre az elso sajat fejlesztesu jatekodat a most mar ingyenes, mindenki szamara elerheto kodolasi eszkozeink hasznalataval, a #PlayApartTogether kampany kereteben hozzajarulhatsz ahhoz, hogy a jatekosok jobban ugyeljenek sajat maguk es csaladjuk vedelmere. Nagy varakozassal tekintunk a globalis jatekipar szereploivel valo egyuttmukodes ele, melynek resztvevojekent tarsadalmi felelossegvallalasunknak megfeleloen hozzajarulhatunk a jarvany felfutasi gorbejenek ellapositasahoz.”

YouTube – Ryan Wyatt, a Gaming egyseg globalis vezetoje

“A YouTube mar 15 eve mukodik olyan kozossegkent, ahol az emberek egyutt, de ugyanakkor elkulonulve vegeznek tevekenysegeket a #withme videok reven – de most meg fontosabb, mint eddig, hogy maradjunk otthon (#StayHome) es az egymastol valo tavolsag megtartasaval mindnyajan jaruljunk hozza a virus megfekezesehez (#PlayApartTogether). A YouTube-on a leghatasosabb tartalmak kozt szamos olyan tartalom szerepelt, amelyek reven a jatekok keszitoi virtualisan leptek kapcsolatba a jatekaik irant rajongokkal es a vilag masik felen levo mas jatekfejlesztokkel elo streaming kereteben. A jatekosok tudjak, hogyan johetnek ossze, meg akkor is, amikor fizikalisan tavol vannak egymastol, ezert legyen ez a norma a mostani idokben, es mi, az agazat szereploi, szinten tegyunk meg minden tolunk telhetot a jarvany terjedesi gorbejenek ellapositasa erdekeben.”

Zynga – Bernard Kim, a Publishing egyseg elnoke

“A Zynga kuldetese mindig is az volt, hogy osszekapcsolja a vilag kulonbozo tajain elo embereket a jatekok reven, es ez ennek a globalis valsagnak az idejen uj ertelmet nyert. Megtiszteltetes szamunkra, hogy tamogathatjuk az Egeszsegugyi Vilagszervezet fontos munkajat, es tamogatast nyujthatunk jatekosainknak ebben a tarsas erintkezesek drasztikus csokkenteset igenylo idoszakban. A #PlayApartTogether kezdemenyezes erositi a pozitiv hozzaallast es a kozossegi szellemet, es igy mindannyiunkat segit az elottunk allo surgos feladat megoldasaban.”

A szerkeszto megjegyzese:

A kampany grafikai, az idezetek es az agazati kapcsolattartok elerhetosege az alabbi linkre kattintva all rendelkezesre: https://www.dropbox.com/sh/kkvsatzbfkwafft/AAA4NFbVNMfzX-iULm68kyEra?dl=0

E kozlemeny hivatalos, mervado valtozata az eredeti forrasnyelven kozzetett szoveg. A forditas csak az olvaso kenyelmet szolgalja, es osszevetendo a forrasnyelven irt szoveggel, amely az egyetlen jogi ervennyel biro valtozat.