GUELPH, Ontario–(BUSINESS WIRE)–Farm Health Guardian(TM), een nieuw realtime technologieplatform voor ziektemitigatie, is nu beschikbaar voor varkensvlees- en gevogelteproducenten en integratoren in geheel Noord-Amerika, Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Het innovatieve systeem, in de handel gebracht door Be Seen Be Safe Ltd., spoort ziekteverspreiding nauwkeurig en snel op en stopt deze binnen enkele minuten na de eerste melding van ziektesymptomen.

Jonathan Sawatzky, VP, Maple Leaf Agri-Farms Manufacturing, zegt: “Farm Health Guardian heeft ons bedrijf een platform geboden om onze boerderijbewegingen te beheersen en uitmuntende en tijdige terugtraceermogelijkheden en communicatie in ons boerderijsysteem te bieden.”

“Het Farm Health Guardian-systeem is het eerste complete ziekteverspreidingsmitigatieplatform in zijn soort”, aldus Tim Nelson, Oprichter en President van Be Seen Be Safe. “Snelle en efficiente ziektebestrijding is cruciaal voor de veiligheid en duurzaamheid van de vlees- en gevogelte-industrie en de mensen die daarin werkzaam zijn. Zelfs met de beste bio-securityprotocollen op afzonderlijke boerderijen, zijn vee- en gevogeltesystemen kwetsbaar voor de verwoestende invloed die ziekteuitbraken kunnen hebben. Met deze bewezen technologie zijn we in staat de impact voor het gehele productienetwerk te verminderen door een uitbraak te bestrijden voor deze zich verbreidt.”

De geschatte negatieve economische effecten van dierziekteuitbraken zijn significant. Volgens een gap-analyse uitgevoerd door Synthesis Agri-Food Network voor de National Farmed Animal Health and Welfare Council, kan vogelziekte in Canada de Canadese gevogeltesector meer dan $ 600 miljoen kosten, alleen al in een provincie en een onderzoek door Iowa State University heeft duidelijk gemaakt dat de Afrikaanse varkenspest een verlies van $ 50 miljard kan veroorzaken voor de Noord-Amerikaanse varkensindustrie.

Het gepatenteerde systeem van de Farm Health Guardian traceert en registreert alle bewegingen in en uit de productiefaciliteiten in realtime, door het leveren van snelle, gemakkelijke, vertrouwelijke manieren om alle personeel-, bezoekers- en voertuigenbewegingen te registreren. Het systeem gebruikt meerdere technologieen om deze bewegingen te registreren, waaronder een app voor contactloze digitale prescreening, papierloos inchecken, kentekenbewijs- en GPS-tracking. Het gepatenteerde systeem werd getest en als effectief aangetoond door Maple Leaf Agri-Foods, een van de grootste varkensvleesproductienetwerken van Noord-Amerika.

“We zijn er trots op dat we een belangrijke rol hebben kunnen spelen bij deze voor de sector cruciale technologie, met als gemeenschappelijk doel werken voor en uitbreiden naar de sector”, aldus Dan Di Salvo, Maple Leaf Foods Vice President Infrastructure and Security. “Farm Health Guardian heeft al onmiddellijk profijt opgeleverd. Het samenwerkingsverband Be Seen Be Safe en Maple Leaf Foods heeft de reis en de oplossing tot een succes gemaakt, gemakkelijk te gebruiken en zelfs nog meer. Het is een belangrijke stap vooruit bij de ondersteuning van de goede praktijken van de sector voor het leveren van voortdurende, veilige, kwalitatief goede voedselproductie die tegemoet blijft komen aan de groeiende mondiale vraag voor voedsel.”

Om het Farm Health Guardian-platform in werking te zien, klik hier.

Om meer te weten te komen over Farm Health Guardian, bezoek: farmhealthguardian.com

Over Be Seen Be Safe

Be Seen Be Safe Ltd. heeft haar hoofdkantoor in Guelph, Ontario, Canada, en is een track-en-trace-technologieaanbieder voor diergezondheid. Het bedrijf is opgericht in 2013 en spant zich ervoor in de gezondheid en de duurzaamheid van de veesector en degenen die erin werkzaam zijn te beschermen door realtime ziektemonitoring en responstechnologieplatforms. Farm Health Guardian is een product van Be Seen Be Safe Ltd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.