Londyn / Atlanta / Singapur–(BUSINESS WIRE)–Spolecnost Featurescape dnes predstavuje technologii automatizovanych hlubokych behavioralnich siti (Automated Deep Behavioral Networks) pro platebni karty a platby, ktera poskytuje dodatecnou obrannou vrstvu zajistujici ochranu spotrebitelu pred podvody, zcizenim uctu a platebnimi a karetnimi podvrhy, ktere v roce 2020 napachaly pribliznou skodu 42 miliard USD.

,,Vyznam tohoto vyvoje presahuje ramec reseni podnikove prevence financni kriminality. Je to skutecne nova generace strojoveho uceni,” uvedl Dave Excell, zakladatel spolecnosti Featurespace.

Vynalez

Tento prulomovy vynalez v technologii hlubokeho uceni vyzadoval zcela novy zpusob navrhu a vyvoje platforem strojoveho uceni. Automated Deep Behavioral Networks je nova architektura zalozena na rekurentnich neuronovych sitich, ktera je k dispozici pouze v nejnovejsi verzi platformy pro detekci rizik ARIC (TM) Risk Hub.

Vyzva a objev

Technologie hlubokeho uceni ma radu vyuziti, napriklad pri zpracovani prirozeneho jazyka pro predikci dalsiho slova ve vete, avsak jeji pouziti pri prevenci podvodu pri detekci kartovych a platebnich podvrhu doposud nebylo optimalizovano natolik, aby bylo schopne uchranit spolecnosti a spotrebitele pred platebnimi a kartovymi podvody. Tento vynalez vsak tuto vyzvu resi.

Transakce jsou prerusovane, takze kontextove chapani casu je kriticke pro predvidani chovani. Budovani efektivnich modelu strojoveho uceni pro prevenci podvodu drive vyzadovalo, aby datovi vedci disponovali hlubokymi znalostmi umoznujicimi identifikaci a vyber vhodnych datovych funkci – pracny, presto zasadni krok.

Spolecnost Featurespace vyvinula Automated Deep Behavioral Networks za ucelem automatizace objevovani obsahu transakci a zavedeni pametovych bunek s nativnim porozumenim vyznamu casu v transakcnich tocich, coz pomuze ke zlepseni jiz spickoveho vykonu technologie spolecnosti pro adaptivni behavioralni analyzu (Adaptive Behavioral Analytics). Detekce podvodu predtim, nez penize obeti opusti ucet, je nejlepsi obranou proti podvodum, prevzeti uctu a utokum na karty. Nasledujicim skupinam poskytuje technologie Automatic Deep Behavioral Networks tyto (a dalsi) vyhody:

Spotrebitele:

  • Provadeni legitimnich plateb s nizsim stupnem overovani; a
  • Automaticka identifikace podvodu, zcizeni uctu, utoku na karty a platebnich podvrhu drive, nez penize obeti opusti ucet.

Datovi vedci:

Automaticke objevovani obsahu transakci;

  • Zavedeni logiky strojoveho uceni v celem modelovacim stacku;
  • Detekce abnormalnich lidskych akci slouzici k identifikaci anomalistickeho chovani; a
  • Zachovani vsech objevu Adaptive Behavioral Analytics.

Kartovy a platebni prumysl:

  • Zlepseni jistoty skore rizika u vsech transakci (zlepseni detekce podvodu behem transakce a presnejsi identifikace skutecneho chovani, cimz se usnadnuje schvalovani vice transakci);
  • Zajisteni zvyseni vykonu pro vsechny typy plateb, vcetne karet a ACH/BACS, bankovnich prevodu, P2P a zrychleni plateb;
  • Zlepseni odhalovani podvodu s vysokou hodnotou a malym objemem (a take odhalovani podvodu s vysokou hodnotou a velkym objemem);
  • Omezeni postupneho overovani;
  • Poskytovani dukladne dokumentace spravy modelu s vysvetlitelnou logikou, spravedlivym rozhodovanim a kodovym oznacenim pricin; a
  • Poskytovani stabilniho vyhodnocovani rizikovosti v realnem case s vysokou propustnosti a nizkou latenci pro podniky, pro ktere je obchodovani kriticke, a to i za narocnych podminek.

,,Protoze platby v realnem case, digitalni transformace a poptavka spotrebitelu vyzaduji okamzity pohyb penez, je nasi ulohou zajistit, aby prumysl mel nejlepsi nastroje na ochranu svych organizaci a spotrebitelu pred financni kriminalitou. Jsem nesmirne hrdy na nas vyzkumny tym a jejich odhodlani inovovat strojove uceni jmenem nasich zakazniku,” dodal Excell.

O spolecnosti Featurespace – www.featurespace.com

Featurespace(TM) je svetovy lidr v oblasti podnikove prevence financni kriminality zamerene na podvody a prani spinavych penez. Spolecnost rovnez vyvinula unikatni technologie Adaptive Behavioral Analytics a Automated Deep Behavioral Networks, ktere jsou k dispozici prostrednictvim platformy ARIC(TM), coz je software pro strojove uceni v realnem case, ktery za ucelem prevence podvodu a financni kriminality vyhodnocuje rizikovost transakci ve vice nez 180 zemich.

Platforma pro detekci rizik ARIC(TM) Risk Hub vyuziva pokrocilou a vysvetlitelnou technologii pro detekci anomalii, ktera pomaha financnim institucim automaticky identifikovat riziko, zachytit nove podvodne utoky a identifikovat podezrelou aktivitu v realnem case. Vice nez 30 hlavnich svetovych financnich instituci pouziva ARIC k ochrane sveho podnikani a svych zakazniku. Mezi verejne oznamene zakazniky patri spolecnosti HSBC, TSYS, Worldpay, NatWest Group, Contis, Danske Bank, ClearBank, AK Bank a Permanent TSB.

Text teto zpravy v puvodnim, zdrojovem jazyce je oficialni verzi. Preklad teto zpravy do jinych jazyku poskytujeme pouze jako doplnkovou sluzbu. Text zpravy v puvodnim, zdrojovem jazyce je jedinou pravne zavaznou verzi teto tiskove zpravy.